Ширатаки Фетучини с Яйца и Зеленчуци
- 200 г Ширатаки Фетучини без Глутен
- 2 бр. яйца
- 40 г козе сирене
- 1-2 с.л. зехтин/Био Кокосово Гхи
- Зеленчуци по избор (броколи, моркови, гъби или микс от такива)
чесън (по желание)
Начин на приготвяне:
- Загрейте зехтина/Био Коко Гхи в тиган с незалепващо покритие.
- По желане добавете няколко скилидки чесън, нарязани на ситно.
- Чукнете яйцата и бъркайте докато станат на парченца или лентички.
- Малко преди да са готови добавете предварително задушени зеленчуци по избор.
- Междувременно сварете Ширатаки Фетучини за 2-3 минути, предварително изплакнато под течаща вода.
- Сипете готовото Ширатаки в чиния, добавете яйцата със зеленчуците и поръсете с натрошено козе сирене.
Идея: козе сирене може да замените с пармезан, фета сирене, обикновено сирене или вашето любоми веган сирене.
Готово, Насладете се!